Västindien


Alternative content

Get Adobe Flash player

St. Martin - St Barth - Anguilla

Om St. Martin, St Barth, Antigua, Anguilla

 

St. Martin tillhör Leeward Islands. Som namnet antyder ligger öarna i "lä" av passadvinden.

Speciellt intressant för oss svenskar är givetvis att segla till St Barts som den gamla svenska kolonin St Barthélemy dagligen kallas. Ön är idag ett populärt tillhåll för bättre bemedlade européer och amerikaner som har sina villor på ön. Passa på och hyr en mini-jeep och kör runt ön, det finns många charmiga byar och fina stränder och överallt minnen från den svenska tiden, speciellt i hamnstaden, Gustavia.

 

St Martin

Delad mellan Frankrike och Holland ger er det bästa av två världar på samma ö. Dollar som används på södra delen och Euron som används på norra delen. Kanske i den charmiga staden Marigot med caféliv och chica butiker, eller i Philipsburgs taxfreebutiker eller i ett frestande kasino. Besök den populära Orient Beach där aktiviteterna är många. Nästan öde stränder och härlig snorkling finns också på en ö som har något för alla. Missa inte Sunset Bar -vid flygplatsen!

 

St Barts

Missa inte fantastiskt vackra lilla St Barts, Västindiens Riviera, som under hundra år faktiskt tillhörde Sverige. Ön är favorit bland - the rich and the beautiful - och på restauranger och stränder kan du stöta på båda skådespelare, sångare och sportstjärnor. I huvudstaden Gustavia finns många gatnamn kvar på svenska, så att du lätt kan navigera mellan de utsökta restaurangerna och originella butikerna.

 

Antigua / Barbuda

Med lika många vikar och stränder, som dagar på året har Antigua mycket att erbjuda. English Harbour på sydkusten är ett måste med mytomspunna Nelsons Dockyard. Försiktigt restaurerad, är hamnen den enda fortfarande fungerande 1700-tals British Naval Dockyard som finns i världen. Uppe på kullen vid viken med en underbar utsikt över kusten, kan ni uppleva de ökända festerna på Shirley Hights.

 

Antigua är Västindiens segelcenter med bra marinor och faciliteter. Antigua Race Week i april/maj är en känd internationella regatta. Den samlar de snabbaste och finaste båtarna i regionen, men även hyrbåtar med glada amatörer, till härlig segling och rumpunch i solnedgången.

Barbuda, är mycket platt. Öarna har en otrolig variation av ankringsplatser, ett rikt havs- och fågelliv samt enastående stränder

 

Anguilla

De engelsk- språkiga öarna Anguilla är relativt orörd med genuin västindisk kultur och man lever fortfarande mer på socker- och bananodlingar än på turism. Ön har otaliga gånger utsetts till att ha

Några av värdens vackraste stränder. Missa inte Sandy Island norr om Anguilla!

 

Seglingsområdet - St. Martin, St Barth, Anguilla:

 

Området ger mer öppen havssegling med 15-30 Nm mellan öarna och passar därmed för dig som är lite mer erfaren. Passadvinden från NO gör det lätt att planera en bra och omväxlande rutt under 10-14 dagars segling.

 

Lewward Islands, inkluderar St. Martin, St. Barts och Anguilla. Öarna ligger tätt och erbjuder korta passager med sikt på land, med ett stort urval av ankringsplatser. Förhållandena är mer utmanande än i Jungfruöarna, men lättare än i Windward Islands.

 

För segling i mer än en vecka, kan du ta dig till Saba/Statia, St. Kitts, Nevis och så långt söder som till Antigua. Området ger mer öppen havssegling med 15-30 Nm mellan öarna och passar därmed för dig som är liten mer erfaren.

 

Väder & vind - St. Martin, St Barth, Anguilla:

 

Området är berömt för att vara soligt och med lite starkare vindar, och förekommande "rägnskurar". Vindarna blåser för det mesta nordost till sydost, 5-10 m/s. De kan nå ökad styrka under vintern. Segling är perfekt året runt, orkansäsong (augusti-september) ska man dock undvika.

 

Temperaturen varierar mellan 26 och 28 grader, januari - december.

 

Det skiljer sig en del mellan våra olika seglingsområden. Som vägledning har vi gjort en sammanställning av bl.a. vindförhållanden/navigation från 1 till 5. (1 lätt 5 svårt).  Svårighetsgraden kan max vara 10. Svensk seglare är normalt vana seglare. Svårighetsgrad 5 är normalt inga problem för vana svenska seglare. 

 

                                           

                                        Vind               Navigation      Svårighetsgrad

BVI Tortola                            2                    1                    3

St. Martin                            2                    2                    4

Martinique - Guadeloupe         3                    2                    5

Martinique - Grenada              3                    2                    5

 

 

Avseglingshamnar: St. Martin - Marigot Bay

 

Seglingsperiod: November till Augusti


03.02.2011Välkommen!

Till Scandsails nya hemsida.

02.02.2011Boka båtar Online

Under menyn "Book online" till vänster kan du utforska hela Scandsails meny av destinationer och båtar. Du får minimum 20% rabatt vid onlinebokning.

Boka din båt ONLINE och få mellan 20% till 30% RABBAT!