Västindien


Alternative content

Get Adobe Flash player

Om Västindien

Om Västindien

Någon gång under ens liv bör man resa dit. Det exotiska Västindien, en av de populäraste seglingsdestinationerna, erbjuder något för alla. Segeläventyret kan börja... Förverkliga dina drömmar om ankring vid en öde sandstrand med bara palmerna som ditt enda vittne.

Hör ljudet av vågorna kluckade försiktigt mot skrovet precis som isbitarna i din Rum Punch. Till tonerna av reagge och rasslet av palmer, njut av nyfångad fisk eller hummer som grillas på stranden, kan få det att vattnas i munnen på de flesta. Smaka den kända mörka romen som uppskattas av seglare världen över. Avnjut en måltid och dansa tillsammans med filmstjärnorna på trendiga St Barts & Mustique eller utforska revet på de kända Tobago Cays i Grenadinerna, två oförglömliga upplevelser.

Även Sverige gjorde ett försök att etablera sig i området under åren 1784-1878 då ön St Barthélemy var en svensk koloni. Tanken var att hamnen Gustavia, uppkallad efter Gustav III som förhandlade till sig ön från Frankrike, skulle bli en lysande affär som tullfri hamn på rutten till Europa.

Den vane seglaren har lite mera utmanande segling i Leeward Islands, medan andra föredrar än mer avslappnad segling runt Virgin Island och Windward Islands. Hela Västindien erbjuder generellt behaglig segling med de jämna nordostliga passadvindarna. Dimma och tidvatten är inget som man har hört talas om på de här breddgraderna.

Västindien brukar indelas i tre regioner som ger olika seglingsupplevelse; BVI / British Virgin Islands, Leeward Islands och Windward Islands.

Klimatet i Västindien är så nära det perfekta man kan komma?
Temperaturen sjunker sällan under 22 grader och överstiger nästan aldrig 32 grader. Skillnaderna mellan vinter och sommar är bara ca 3-4 grader.

Vattentemperaturen ligger ganska oförändrad på runt 27 grader. Högsäsong räknas från december t.o.m. april och denna period är något svalare och torrare. Även under lågsäsongen, mellan maj och augusti månad, går det alldeles utmärkt att resa och segla i Västindien. De tropiska skurarna är korta och intensiva och följs alltid av solsken.

Låt oss hjälpa dig att hitta öarna och båten som passar dig!! Låt Västindien förföra dig!

Avseglingshamnar: St. Vincent, Martinique, Guadeloupe, Antigua, St. Martin & Tortola

Seglingsperiod: november till augusti.

03.02.2011Välkommen!

Till Scandsails nya hemsida.

28.01.2011När du hyr av Scandsail!

Ingår alltid Jolle & utombordare och slutstädning. Vid bokning av båt i Kroatien ingår även transfer flygplats-marinan t/r. Telefonjour 24/7. Alltid fräschast och nyast möjliga båtar.

Boka din båt ONLINE och få mellan 20% till 30% RABBAT!