Övriga destinationer


Alternative content

Get Adobe Flash player

Segla i Thailand

Thailand
Andamanhavet som omger Thailand är ett av världen vackraste seglingsområde. Den över 450 Nm långa Thailändska västkusten sträcker sig från Malaysia i söder till Burma i norr. Jadegrönt vatten möter de kritvita stränderna mellan unika dramatiska klippformationer. I området ligger hundratals, ofta obebodda, öar och några populära turistdestinationer, där du kan återvända till civilisationen när du har lust.

Seglar du norrut från Phuket kommer du till Phang Nga Bay, som är ett skyddat område att segla i med fantastiska gigantiska kalkstenformationer som reser sig ur vattnet. Många vackra småöar gör seglingen till en njutning båda för ögat och själen. Missa inte att Ankra mellan Koh Hong och Koh Yai. Besök också den kända byn Pan Yi, uppbyggd på pålar i vattnet av de lokala sjözigenarna.

Öster om Phuket hittar du Krabi, som har många öar inbäddade i natursköna omgivningar. Härlig tät djungel, branta kalkklippor och ett oändligt antal vita stränder kryddat med spännande undervattensgrottor, är som gjort för fascinerade och omväxlade seglingsupplevelser. Snorklingen är fantastisk med färgsprakande rev att utforska. Runt Koh Dam ögruppen finns många ställen att ankra över natten. Många utmärkta restauranger finns det också runt Ao Nang och Krabi stad, som är lätt at nå med "longtail" båt från Pra Nang.

Phi Phi öarna, som bara ligger en kort seglats sydväst om Phuket, får ni inte missa under er segling. Den största av den två öarna, Phi Phi Don kan rekommenderas som en kontrast, med många bra restauranger, affärer och ett livligt nattliv. Du kan inhandla färsk fisk, exotiska grönsaker och frukter på den lokala marknaden. På grannön Phi Phi Lee kan ni uppleva den fina lagunen Maya Bay, med en härlig sandstrand kantad av vackert formade kalkstensklippor. Simma och njut av det varma turkosa vattnet, men glöm inte att titta under ytan, för här är snorklingen fantastisk.

Segling - Väder och Vind
Thailand har ett underbart tropiskt klimat, med temperaturer mellan 26-32 grader året om. Vatten temperaturen är inte sämre utan ligger på ett snitt runt 27 grader. Vinden blåser konstant i hela området och det är enkelt att navigera med de små avstånden mellan öarna, vilket gör området lättseglat för familjer eller för seglare som är ute efter en mer avslappnad semester.

Thailand har två säsonger. Under december till april är vädret konstant soligt och torrt, med lugn sjö och nordostliga vindarna 5-20 knop, som erbjuder behaglig segling. Under maj till oktober blåser det istället från sydväst med samma styrka och med lite regnskurar emellanåt, men seglingen är härlig och större delen av seglingsområdet är skyddat. Tidvatten finns också vilket gör att vattennivån variera upp till 2 m.

Avseglingshamnar: Puket
Seglingsperiod: november till Maj  

Din drömsegling i Thailand bokar du direkt i bokningsmotorn på vår hemsida.

02.02.2011Boka båtar Online

Under menyn "Book online" till vänster kan du utforska hela Scandsails meny av destinationer och båtar. Du får minimum 20% rabatt vid onlinebokning.

15.03.2011Segla med Svensk skeppare

Vill du gärna bege dig till varmare breddgrader för spännande segling, men saknar erfarenhet eller behörighet. Eller kanske är du en van seglare, men vill slippa ansvaret för båten och ha en kunnig guide för området nära till hands? Då kan en av våra professionella svenska skeppare ta hand om er. Skepparen tar hand om båten, vilket lämnar dig och dina vänner/familj fria att simma, snorkla, sola och koppla av.

Boka din båt ONLINE och få mellan 20% till 30% RABBAT!