Övriga destinationer


Alternative content

Get Adobe Flash player

Segla i Turkiet

Turkiet
Med Medelhavets varma vindar som blåser in över ruiner från svunna civilisationer, moderna marinor och dramatiska naturhamnar är Turkiet till ett paradis för seglare. Landet har en intressant blandning av gammalt och nytt, både charmerande enkelhet och sofistikerad glamour. Kontrasterna mellan Asien i öst och Europa i väst, gör att Turkiet aldrig upphör att fascinera sina besökare.

Den turkiska kusten, från Dardanellerna i norr till Antalya i söder, erbjuder segling med jämna vindar och korta avstånd mellan pittoreska ankringplatser. På den klippiga kusten hittar ni lugna bukter och vikar, små idylliska byar där man kan bara ankra upp eller kanske förtöja vid en enkel träbrygga. Det finns också många moderna, välutrustade marinor med spännande basarer och sprudlande nattliv.

Njut av den turkiska maten, som många tycker är den bästa i Medelhavet. Välj din förrätt av meze, grönsaker med olika såser och kryddor i spännande kombinationer. Dina kryddiga köfte eller kebab grillad över öppen eld kan du avnjuta tillsammans med kall Raki.

Vindarna är för det mesta nord/nordväst och stadiga under seglingssäsongen. Under seglingen längs kusten finns mycket att utforska och uppleva.

Segling, Väder och Vind
Med Medelhavets längsta seglingssäsong har ni tid att njuta av och utforska detta fantastiska land. I sluten av mars börjar säsongen och slutar inte förrän början av november. Under högsäsongen, juli till augusti, blåser det som mest, ?Meltemi? som vinden heter, kommer in från nordväst och har en tendens att följa kusten. Förmiddagarna är ofta lugna och stilla, men sedan friskar vinden i efter lunch till mellan 5-15 knop, för att avta när solen går ner. Både före och efter högsäsongen är den lätta vinden växlande. Nätterna är oftast helt stilla. Klimatet är härligt varmt med torra lumma vindar. Medeltemperaturen når under augusti upp till 30 grader och vattnet kan ni njuta av ända tills oktober med temperaturer upp till 25 grader.

Avseglingshamnar: Bodrum, Marmaris och Göcek
Seglingsperiod: April till November

Din drömsegling i Turkiet bokar du direkt i bokningsmotorn på vår hemsida.

 

02.02.2011Boka båtar Online

Under menyn "Book online" till vänster kan du utforska hela Scandsails meny av destinationer och båtar. Du får minimum 20% rabatt vid onlinebokning.

15.03.2011KOJCHARTER KROATIEN 2+9+23/7 - 2011 LEDIGA PLATSER

Häng med på våra seglingar med början 2,9 eller 23/7 från Split, Kroatien. Passar såväl singlar som par, priser från 5990kr per/person och vecka.

Boka din båt ONLINE och få mellan 20% till 30% RABBAT!