Grekland


Alternative content

Get Adobe Flash player

Om Grekland

Om Grekland


Att segla med en båt genom den egeiska övärlden är enligt många det bästa sättet att uppleva Grekland. Här föddes även den moderna uthyrningen av charterbåtar. Grekland är det klassiska seglingsområdet som alltid kommer att locka nya & gamla seglare. För många tusen år sedan lär de första båtarna ha seglat på det Egeiska havet. I Iliaden och Odyssén har Homeros beskrivit dessa farvatten, som sedan har lockat många sjöfarare att kryssa fram i den grekiska arkipelagen.

Spänningen är att varje dag få nalkas en ny ö och lägga till i en charmig hamn. En kort promenad från båten ligger ofta en lokal taverna där hemlagad souvlaki och moussaka kan avnjutas med lokalt vin.

Landet har mer än 2000 öar och en oändlig kust med skyddade vikar, klippor och sandstränder. Många av öarna är obebodda och enda sättet att ta sig dit är med egen båt. Smultronställena och favoritöarna är nog lika många som antalet seglare. Alla kan hitta sin lilla favorit.

Valmöjligheterna är obegränsade och du kan alltid finna en seglingsrutt som passar just dina önskemål och erfarenheter. Från Cykladerna med sina skiftande vindar för dem som uppskattar havssegling, till Saroniska & Ioniska havets lätta vindar för lugna seglatser.

Du kan även kombinera den Grekiska övärlden med den magnifika Turkiska kusten från Kos och Rhodos.

Greklands övärld delas enklast in i 5 områden som erbjuder olika seglingsupplevelser.

 

1. Cycladerna

2. Saroniska öarna

3. Tolvöarna

4. Sporaderna

5. Ioniska öarna


Avseglingshamnar: Aten, Lavrion, Skiatos, Lefkas, Corfu, Kos, Rhodes, Paros 
Bästa seglingsperiod: April till November

15.03.2011Segla med Svensk skeppare

Vill du gärna bege dig till varmare breddgrader för spännande segling, men saknar erfarenhet eller behörighet. Eller kanske är du en van seglare, men vill slippa ansvaret för båten och ha en kunnig guide för området nära till hands? Då kan en av våra professionella svenska skeppare ta hand om er. Skepparen tar hand om båten, vilket lämnar dig och dina vänner/familj fria att simma, snorkla, sola och koppla av.

15.03.2011Kojcharter Kroatien 2011

Häng med på våra seglingar med början 25/6 från Split. Passar såväl singlar som par, priser från 5990kr per/person och vecka.

Boka din båt ONLINE och få mellan 20% till 30% RABBAT!