Grekland


Alternative content

Get Adobe Flash player

Om Grekland

Om Grekland


Att segla med en båt genom den egeiska övärlden är enligt många det bästa sättet att uppleva Grekland. Här föddes även den moderna uthyrningen av charterbåtar. Grekland är det klassiska seglingsområdet som alltid kommer att locka nya & gamla seglare. För många tusen år sedan lär de första båtarna ha seglat på det Egeiska havet. I Iliaden och Odyssén har Homeros beskrivit dessa farvatten, som sedan har lockat många sjöfarare att kryssa fram i den grekiska arkipelagen.

Spänningen är att varje dag få nalkas en ny ö och lägga till i en charmig hamn. En kort promenad från båten ligger ofta en lokal taverna där hemlagad souvlaki och moussaka kan avnjutas med lokalt vin.

Landet har mer än 2000 öar och en oändlig kust med skyddade vikar, klippor och sandstränder. Många av öarna är obebodda och enda sättet att ta sig dit är med egen båt. Smultronställena och favoritöarna är nog lika många som antalet seglare. Alla kan hitta sin lilla favorit.

Valmöjligheterna är obegränsade och du kan alltid finna en seglingsrutt som passar just dina önskemål och erfarenheter. Från Cykladerna med sina skiftande vindar för dem som uppskattar havssegling, till Saroniska & Ioniska havets lätta vindar för lugna seglatser.

Du kan även kombinera den Grekiska övärlden med den magnifika Turkiska kusten från Kos och Rhodos.

Greklands övärld delas enklast in i 5 områden som erbjuder olika seglingsupplevelser.

 

1. Cycladerna

2. Saroniska öarna

3. Tolvöarna

4. Sporaderna

5. Ioniska öarna


Avseglingshamnar: Aten, Lavrion, Skiatos, Lefkas, Corfu, Kos, Rhodes, Paros 
Bästa seglingsperiod: April till November

28.01.2011När du hyr av Scandsail!

Ingår alltid Jolle & utombordare och slutstädning. Vid bokning av båt i Kroatien ingår även transfer flygplats-marinan t/r. Telefonjour 24/7. Alltid fräschast och nyast möjliga båtar.

02.02.2011Resegaranti

Scandsail har ställt lagstadgad statlig resegaranti hos kammarkollegiet.

Boka din båt ONLINE och få mellan 20% till 30% RABBAT!